'Memphis is een slechte versie van Neymar, niemand wilde hem hebben'

'Memphis is een slechte versie van Neymar, niemand wilde hem hebben'

20-01-2017 09:12
18

Memphis Depay staat op de drempel van een vertrek uit Engeland, maar niet voordat hij nog een keer een draai om de oren krijgt. Charlie Nicholas fileert de Oranje-international, die Manchester United gaat verruilen voor Olympique Lyon.

Nicholas, een bekende analist in Engeland en oud-speler van Arsenal, heeft geen goed woord over voor Memphis, die in de zomer van 2015 voor dertig miljoen euro overkwam van PSV. "Ik had hem voor aanvang van dit seizoen al in de uitverkoop gedaan", zegt Nicholas bij Sky Sports.

"Memphis is een show pony. Het imago van Manchester United, dat was het enige wat hem boeide. Dan heb je aan Jose Mourinho een slechte. Hij houdt niet van pony's, vraag maar aan Joe Cole", vervolgt hij. "Memphis is een slechte versie van Neymar. Als hij een trucje doet, wil hij de speler niet passeren, maar doet hij liever nog een trucje."

Memphis ziet waarschijnlijk binnen 48 uur zijn transfer naar Lyon afgerond worden. De Franse club betaalt een slordige 25 miljoen euro. Nicholas: "Het is verrassend dat Manchester United nog zoveel geld voor hem krijgt en het is veelzeggend dat geen enkele Premier League-club hem wilde hebben."