Interesse in transferrebel erkend: 'Van het ene uiterste naar het andere'

Interesse in transferrebel erkend: 'Van het ene uiterste naar het andere'

20-01-2017 12:24

Saido Berahino is bijna elke transferperiode onderwerp van gesprek en dat is deze maand niet anders. Stoke City wil hem overnemen van West Bromwich Albion, maar de gesprekken verlopen vooralsnog moeizaam.

Stoke klopte deze week bij West Brom aan om over een transfer van de aanvaller te praten. Afgelopen zomer werd een bod van 22,5 miljoen euro al van tafel geveegd, maar Stoke is standvastig. "Het gaat van het ene uiterste naar het andere", aldus Stoke-trainer Mark Hughes tegen Sky Sports. "Twee weken geleden was ik positiever over een doorbraak. Om eerlijk te zijn is het nu volledig de andere kant op gegaan."

"Het hangt van de prijs af, maar van meer dingen. De laatste paar dagen is er weinig vooruitgang geboekt", aldus een openhartige Hughes. "Sowieso is er amper vooruitgang geboekt de laatste periode. Het ziet er ook niet echt naar uit dat dat de komende dagen anders wordt. Misschien zit ik er naast, want het kan soms heel snel gaan. Maar volgens mij heeft iedereen z'n positie wel ingenomen nu."

In de zomer van 2015 was Berahino al het middelpunt van een transfersoap. Tottenham Hotspur wilde de aanvaller toen overnemen, maar vlak voor de deadline - en na een boycot van Berahino - ketste de deal toch nog af. Vorig jaar januari klopte Newcastle United tevergeefs aan en afgelopen zomer gold hetzelfde voor Stoke City, dat nu dus een nieuwe poging waagt.