PSV wilde hem minuten laten maken in de Eredivisie. Wat hij toevoegt?

"PSV wilde hem minuten laten maken in de Eredivisie. Wat hij toevoegt?"

20-01-2017 13:09
4

Het is voor Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag de vraag of zijn ploeg een grotere kans heeft om in de Eredivisie te blijven nu Warner Hahn en Jordy de Wijs op huurbasis overkomen van respectievelijk Feyenoord en PSV. De trainer is blij met de versterkingen, maar blijft nuchter.

"Het doel vanaf dag 1 was handhaving", zegt Van der Gaag tegen RTV Rijnmond. "Je begint met een selectie en die vul je dan aan op de plaatsen waarin wij vinden dat we beter moeten gaan worden. Om er dan extra druk op te leggen omdat Warner en Jordy bij ons komen, is even teveel denk ik. Wij weten wat de doelstelling is. Dat is handhaven. Ik snap dat men daar mee bezig is."

Waarom wilde Excelsior De Wijs hebben? "We wilden er nog een centrale verdediger bij. PSV wilde hem minuten laten maken in de Eredivisie. Wat hij toevoegt? Fysieke power. Daar hebben we toch een beetje problemen mee in het team. Het is ook een linkspoot die aan de linkerkant kan spelen. Qua opbouw heeft hij een goede crossball en inspeelpass. Dat zijn de achterliggende gedachten waarom we Jordy de Wijs wilden hebben. Of hij zondag speelt? Dat moeten we zien. Hij is fit. We gaan eens kijken hoe iedereen zich heeft gehouden."

Komende zondag wacht Go Ahead Eagles, de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ja, dan komen alle clichés weer bovendrijven. Daar ontkom je niet aan. We hebben wat goed te maken tegen Go Ahead Eagles, het is duidelijk een zespunten-wedstrijd."