Van Basten schakelt hulp in van Bosz: 'Marco heeft mij gebeld, ik heb ja gezegd'

Van Basten schakelt hulp in van Bosz: 'Marco heeft mij gebeld, ik heb ja gezegd'

20-01-2017 13:26
14

Marco van Basten heeft de hulp ingeschakeld van Peter Bosz. De Ajax-trainer is gevraagd een idee van de 'FIFA Chief Officer for Technical Development' te testen.

Het gaat om de shoot-outs, die penalty's moeten vervangen. Van Basten heeft Bosz gevraagd zijn ervaringen te delen. "Marco heeft mij gebeld en gevraagd of wij daar op de training naar willen kijken. Daar heb ik ja op gezegd", vertelt Bosz op de persconferentie van vrijdagmiddag.

"Over een paar weken zullen we daar contact over hebben wat ik ervan vind en wat de spelers van vinden. Er is gevraagd of wij ernaar willen kijken, spannender is het niet. Als het uitkomt doen we dat een keer."

Bosz is er een voorstander van dat wordt gekeken naar verbetering van voetbal. "Ik vind het sowieso goed dat we er met z'n allen over nadenken. Het voetbal is een hele conservatieve sport. Je moet niet zomaar wat veranderen, daar moet je goed over nadenken en dat heb ik nog niet gedaan omdat ik de plannen gisteren (donderdag, red.) voor het eerst las."