Memphis officieel van Lyon: nummer 9, PSV krijgt zes ton, ook geld voor Sparta

Memphis officieel van Lyon: nummer 9, PSV krijgt zes ton, ook geld voor Sparta

20-01-2017 13:38
12

De transfer van Memphis Depay is rond. Olympique Lyon bevestigt vrijdag dat de 22-jarige aanvaller overkomt van Manchester United. Hij bevestigde de transfer eerder op de middag zelf al.

Memphis zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar. Hij gaat nummer 9 dragen en kost de club een slordige zeventien miljoen euro. Dat bedrag kan oplopen door bonussen. Manchester United maakte anderhalf jaar geleden nog ruim dertig miljoen euro over naar PSV. De Eindhovense club incasseert door de nieuwe transfer zo'n 600.000 euro. Sparta Rotterdam krijgt 50.000 euro.

In Frankrijk hoopt Memphis zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap van PSV naar United. De verwachtingen waren hoog: Memphis kreeg het legendarische United-rugnummer 7 toegekend. De club uit Manchester betaalde ruim dertig miljoen euro voor de diensten van de Oranje-international. Dat prijskaartje heeft hij geen moment waar kunnen maken.

In zijn eerste United-seizoen kreeg hij onder Louis van Gaal veel speelminuten. Zijn persoonlijke hoogtepunt bij United is het Europa League-duel met Midtjylland. Op 18 februari kregen fans even te zien wat Memphis in huis heeft. Dit seizoen belandde hij definitief op een zijspoor: onder Jose Mourinho mocht hij in totaal twintig minuten maken in de Premier League.

Bij Lyon gaat Memphis in de tweede seizoenshelft strijden om het kampioenschap. Zijn nieuwe club staat momenteel vierde in de Ligue 1 met een achterstand van elf punten op koploper AS Monaco. Lyon heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Zondag komt Lyon weer in actie: dan staat de topper tegen Olympique Marseille op het programma.

Lees ook: Héérlijke sterrenaanval: zo gaat Olympique Lyon eruit zien met Memphis