Hyballa: Ik ben slecht in wiskunde, maar deze rekensom snap ik ook

Hyballa: "Ik ben slecht in wiskunde, maar deze rekensom snap ik ook"

20-01-2017 15:45
1

Het is voor NEC-trainer Peter Hyballa een wekelijks terugkerend dylemma: kiest hij voor het voetbal of doet hij een beroep op de kracht en fitheid van zijn elftal? 

"Met deze vraag ga ik in bed en sta ik weer op", zegt de Duitser tegen Omroep Gelderland. "Gaan we meer over voetbal? Of gaan we eerst een team kapot poweren en brengen we dan de voetballers binnen. Toen Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson erin kwamen tegen Willem II, ging de kwaliteit wel omhoog."

Hyballa speelt met NEC komend weekend tegen Roda JC en heeft geen personele problemen. "Iedereen is fit. Jay-Roy Grot heeft de laatste dagen een beetje last gehad en Ferdi was er één dag uit, maar dat zijn kleine dingetjes. We hebben nu veel concurrentie en dat voel je in het team. We willen volle bak op die drie punten gaan. We willen knallen, maar moeten altijd naar de restverdediging kijken. Zo slecht is Roda niet, ze hebben niet voor niets tien keer gelijk gespeeld. Maar onze kracht is dat teams steeds meer respect voor ons krijgen."

Als NEC van Roda wint, wordt het gat twaalf punten. "Ik ben slecht in wiskunde, maar deze rekensom snap ik ook. We moeten Roda alleen niet onderschatten. Ze hebben een gevaarlijke ploeg. Zeker in de omschakeling. Als die Rosheuvel eenmaal gaat lopen, is hij niet te houden. Razendsnel is-ie. Daarom moeten we goed druk zetten op de bal."