Plannen Van Basten bereiken PSV en Feyenoord: 'Kan ik me moeilijk voorstellen'

Plannen Van Basten bereiken PSV en Feyenoord: 'Kan ik me moeilijk voorstellen'

20-01-2017 18:29
12

Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst zijn gereserveerd over de plannen van Marco van Basten. Als Chief Technical Development Officer van de FIFA pleit de oud-bondscoach voor shoot-outs, een tijdstraf en buitenspel afschaffen.

Cocu dacht wel eens na over het afschaffen van buitenspel. "Ik zeg niet direct dat ik fel tegenstander ben, maar ik vind het wel interessant wat een dergelijke verandering met het spel doet", zegt de PSV-trainer volgens de NOS. "Het zou wel veel discussie weghalen."

Wat Cocu betreft gaat de FIFA experimenteren. "Dat ze ermee bezig zijn, vind ik goed. Je moet niet het hele spel ondersteboven halen, maar wijzigingen gaan testen. Kun je achter het effect van een bepaalde maatregelen komen? Ik sta open voor experimenten met nieuwe regels."

Feyenoord-collega Giovanni van Bronckhorst rekent niet op grote veranderingen. "Nee, voetbal is conservatief op gebied van aanpassen van de spelregels. Op dit moment kan ik me moeilijk voorstellen dat de regels worden veranderd. Ik verwacht geen grote veranderingen. Voetbal is mooi zoals het is."

Eerder veegde Jürgen Klopp de vloer aan met Van Basten.

Lees ook: Van Basten legt kaarten op tafel: 'Het is spectaculair voor fans en spelers'