Kazim-Richards 'rotte appel' van Feyenoord: Die gozer was vergif voor de ploeg

Kazim-Richards 'rotte appel' van Feyenoord: "Die gozer was vergif voor de ploeg"

21-01-2017 07:17
1

Voor Ulrich van Gobbel heeft het vertrek van Colin Kazim-Richards bij Feyenoord voor de grote ommekeer in Rotterdam gezorgd. Als trainer bij Feyenoord onder 19 jaar zit de oud-speler behoorlijk dicht op het vuur.

Feyenoord deed het enfant terrible een jaar geleden van de hand. "Je hebt een mand vol mooie appels en één rotte. Die moet er dan echt uit", stelt de assistent bij de Feyenoord-jeugd in De Telegraaf. "Hier, bij de jeugdopleiding, volgen de oudere trainers ook wat er bij het eerste elftal gebeurt. Van de buitenkant zagen we dat er iets niet klopte."

Wat Uli betreft was Kazim al veel eerder weggestuurd. "Ik ben daar door mijn ervaringen misschien wat rigoureuzer in, maar ik had hem er al lang uitgegooid. Die gozer was vergif voor de ploeg. Je ziet hoeveel verschil het kan maken. De trainer kan nu vrijer werken. Het werkt makkelijker als spelers elkaar gaan corrigeren. Dat doen ze nu weer."

Van Gobbel weet hoe het is om kampioen te worden met Feyenoord. Twee keer - in 1993 en 1999 - vierde hij de titel met de huidige koploper van de Eredivisie.