Streppel over Ajax-huurling: 'Dan gaf hij niet thuis, hij miste daar applaus'

Streppel over Ajax-huurling: 'Dan gaf hij niet thuis, hij miste daar applaus'

21-01-2017 09:58
4

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel doet bewust voorzichtig met Martin Odegaard. De verwachtingen rond de Noorse tiener zijn wel érg hoog - en bovendien merkte hij afgelopen jaar bij Lucas Andersen dat het voor een zogenaamd wonderkind niet altijd vanzelf gaat. 

Streppel kreeg bij Willem II te maken met Ajax-huurling Lucas Andersen, die in zijn vaderland ooit vergeleken werd met Michael Laudrup. "Hoppa, weer een etiket. Een jongen die in het eigen stadion ontzettend goed kon zijn, maar in uitwedstrijden niet thuis gaf", vertelt Streppel in het Algemeen Dagblad. "Dan miste hij het applaus. Bij dat soort spelers en met Odegaard gaat het er ook om: wat doen ze als de bal niet hebben? Dáár ben ik als coach ook benieuwd naar."

Tegen ADO Den Haag (2-0 winst) kwam Odegaard slechts twee minuten in actie. Of dat er op bezoek bij PSV (zondag, 16.45 uur) meer worden, laat de Heerenveen-trainer in het midden. "Dat zullen we wel zien, hè. Vonden mensen het raar dat ik hem maar twee minuten gaf? Zij weten niet wat voor afspraken ik met Martin heb gemaakt. Daar maak ik me niet druk om. Het staat voor mij buiten kijf dat het een goede speler is. Maar onze manier van spelen vraagt wel wat, dat kost elke speler tijd. Al hebben intelligente spelers als hij het allemaal wat sneller door."