Fer doet Wijnaldum pijn: Swansea stunt op Anfield na heerlijke tweede helft

21-01-2017 15:22
16

Swansea City heeft zaterdagmiddag voor een grote stunt gezorgd in de Premier League. De hekkensluiter won op Anfield met 3-2 van titelkandidaat Liverpool. Alle doelpunten vielen in een heerlijke tweede helft.

Voor de pauze slaagde Liverpool - met Georginio Wijnaldum in de basis - er geen moment in om écht gevaarlijk te worden. Swansea speelde compact en gaf amper ruimte weg. De ploeg van Leroy Fer (basis), Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn (beiden niet bij de selectie) creëerde zelf ook geen kansen. Na de pauze barstte het duel tussen de nummers drie en twintig van de Premier League helemaal los.

Llorente was de grote man aan Swansea-zijde. De Spaanse targetman scoorde in de 48e en 52e minuut. Liverpool herpakte zich snel: Roberto Firmino tekende een paar minuten na de 0-2 voor de aansluitingstreffer en de Braziliaan schoot na zeventig minuten ook knap de gelijkmaker binnen.

The Swans gingen uiteindelijk aan de haal met de drie punten. Gylfi Sigurdsson gleed de 2-3 knap binnen.  Door de overwinning is Swansea opgeklommen naar de zeventiende plaats. Liverpool, dat ruim een jaar geleden voor de laatste keer verloor in eigen huis, staat nog steeds derde. Chelsea en Tottenham Hotspur kunnen dit weekeinde verder uitlopen op The Reds. De koploper speelt thuis tegen Burnley, Spurs gaat op bezoek bij Manchester City.