Wolfsburg kruipt uit dal zonder Bazoer, Dortmund wint moeizaam van tien man

21-01-2017 17:23
3

Borussia Dortmund heeft de lastige uitwedstrijd tegen Werder Bremen met 1-2 gewonnen. De geelhemden hadden het nog behoorlijk moeilijk met de ploeg die meer dan vijftig minuten met 10 man speelde.

Dortmund leidde al met 0-1 door een goal van André Schürrle toen Jaroslav Drobny met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd bij Bremen. Toch kwam de thuisploeg nog terug tot 1-1 door een doelpunt van Fin Bartels. Uiteindelijk was het Lukasz Piszczek die twintig minuten voor tijd voor de beslissing zorgde: 1-2. Dortmund staat nu vierde.

Schalke 04 heeft in blessuretijd Ingolstadt met 1-0 verslagen. Debutant Guido Burgstaller was de gevierde man bij de middenmoter. Wolfsburg, met Jeffrey Bruma en zonder de op de bank zittende Bazoer, klimt voorzichtig uit het dal door een 1-0 overwinning op Hamburger SV. Zeven minuten voor tijd was het Mario Gomez die HSV op de knieën kreeg. De ploeg uit Hamburg speelde bijna een uur met 10 man door de rode kaart van Albin Ekdal. Nummer drie Hoffenheim blijft ongeslagen door de 0-2 overwinning op bezoek bij Augsburg. Doelpunten kwamen van Sandro Wagner en Andrej Kramaric.