Van Dijk bedankt ex-ploeggenoot: 'Bedankt kampioen voor alles wat je gedaan hebt'

Van Dijk bedankt ex-ploeggenoot: 'Bedankt kampioen voor alles wat je gedaan hebt'

21-01-2017 18:26
3

Hoewel Virgil van Dijk veelvuldig in verband werd gebracht met een transfer naar een Engelse topclub, lijkt hij het seizoen af te maken bij Southampton. Zijn 'maatje' José Fonte vertrok wel. Hij tekende vrijdag bij West Ham United.

"Ik heb voor West Ham getekend, omdat het een geweldige en heel grote club is", verklaart Fonte in The Daily Mail zijn overstap naar de nummer tien van de Premier League. "Ze hebben veel fans en ik weet nu al een aantal jaar hoe gepassioneerd die zijn. De manager (Slaven Bilic, red.) was ook een belangrijke reden. Hij gaf mij het gevoel dat hij me echt wilde hebben."

Fonte, die aanvoerder was van The Saints geeft ook een derde, niet onbelangrijke reden voor zijn transfer. "Een deel van mijn familie woont in Londen en zij zijn groot fan van West Ham", aldus de 33-jarige Portugees. "Het was voor mij gewoon logisch om nu naar West Ham over te stappen. Het is een nieuwe uitdaging en een nieuwe start, waar ik zeer naar uitkijk."

Van Dijk bedankte Fonte voor de tijd die ze samen hebben doorgebracht bij Southampton. 'Bedankt kampioen, voor alles wat je voor mij en ook voor de club hebt gedaan. Het was een groot plezier om samen met jou te spelen', schrijft de Nederlander op Twitter.