Napoli beslist topper in Milaan in tijdsbestek van tien minuten

21-01-2017 22:55
2

De Serie A-topper tussen AC Milan en Napoli is zaterdagavond in het voordeel van laatstenoemde ploeg geëindigd. In San Siro waren de bezoekers met 1-2 te sterk door goals van Lorenzo Insigne en José Callejon.

Het begin van het treffen tussen de twee Italiaanse grootmachten begon spectaculair. Binnen tien minuten stond Napoli al met 0-2 voor in Milaan. Insigne en Callejon zorgden op aageven van Dries Mertens voor de royale voorsprong voor Napoli, dat in de openingsfase van het duel vele malen sterker was. De thuisploeg wist zich echter snel te herpakken en kwam in de 37e minuut via Juraj Kucka terug tot 1-2.

In de tweede helft had Milan een licht overwicht, maar desondanks kwam de thuisploeg niet tot echt grote kansen. Het duel verdiende allang niet meer de schoonheidsprijs, wat terug was te zien aan de vijf gele kaarten na rust. Napoli kwam echter niet meer in groot gevaar en wist de belangrijke overwinning over de streep te trekken.

Napoli staat na 21 speelrondes nu op een derde plaats in de Serie A, één punt achter koploper Juventus. Juve heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld. Milan blijft door de nederlaag op 37 punten uit twintig duels staan en ziet de afstand afstand met de top vier van de Italiaanse competitie steeds verder toenemen.