Hendrix in 'wachtkamer' door Guardado: 'Zou al contact zijn geweest met clubs'

Hendrix in 'wachtkamer' door Guardado: 'Zou al contact zijn geweest met clubs'

22-01-2017 11:58
4

De concurrentie is moordend op het middenveld van PSV. Met de komst van Marco van Ginkel is de strijd om een basisplek nog heviger. Jorrit Hendrix, Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko moeten pas op de plaats maken.

"Hendrix komt in de wachtkamer", bevestigt Arno Vermeulen, chef voetbal van de NOS, op de website van de omroep. "Hij is natuurlijk lang geblesseerd geweest en zal zich dus wel schikken. Maar Hendrix was heel goed tot zijn blessure. Als Hendrix geduld heeft, kan dit binnenkort worden beloond." 

Vermeulen vervolgt: "Het is geen publiek geheim dat Guardado zijn loopbaan dichter bij huis zou willen afsluiten. Zijn zaakwaarnemers zouden al contact hebben gehad met clubs uit de Noord-Amerikaanse MLS. Hendrix moet zorgen dat hij onomstreden is als de nieuwe controlerende middenvelder van PSV", meent Vermeulen.

Supersub
"Siem de Jong wordt een moeilijk verhaal", vermoedt Vermeulen, die denkt dat hij wellicht als 'supersub' van waarde kan zijn. "Ik kan me goed voorstellen dat we straks bij 0-0 in de zestigste minuut het koppel Luuk en Siem de Jong in de spits zullen gaan zien." Zinchenko (19), gehuurd van Manchester City, kan ook niet rekenen op veel minuten onder trainer Phillip Cocu. Voormalig voetballer Evgeniy Levchenko en landgenoot van de middenvelder, denkt echter dat hij de concurrentiestrijd aankan. "Hij is zo'n speler die een gekke pass moet geven om in de wedstrijd te komen."