Update: 'Ajax is van plan om groeibriljantje in Kaapstad te stallen'

Update: 'Ajax is van plan om groeibriljantje in Kaapstad te stallen'

24-01-2017 22:08
26

Ajax verwelkomt op korte termijn een Nigeriaans talent op De Toekomst. Aliyu Mahmoud van de Mutunchi Football Academy van Kaduna is in aantocht.

Dat meldt Own Goal Nigeria zondag. Mahmoud is een zeventienjarige Nigeriaan, die door Ajax is gescout in Engeland. Mahmoud was daar voor voor zijn studie. Tijdens een wedstrijdje met een schoolteam zou hij zijn opgevallen.

Wedden

Meer odds

"Zijn moeder belde me vorige week om te vertellen dat hij een opleidingscontract heeft getekend bij Ajax. Ik ben trots op hem, het is een rustige jongen die altijd luistert en wil leren", laat Auwal Mutunchi, directeur van de Nigeriaanse voetbalschool, weten.

Ajax mag officieel geen minderjarige spelers van buiten de EU naar Amsterdam halen, maar het gaat om een scolarship. Daarmee worden de regels omzeild. Aliyu is na Musa Yahaya en Moses John (beiden FC Porto) de derde speler die uit de Mutunchi Football Academy van Kaduna komt.

Update 24-01, 22.08 uur: Ajax is volgens Own Goal Nigeria van plan om Mahmoud aanvankelijk te stallen bij Ajax Cape Town. Volgens de hiervoor genoemde directeur van Mutunchi Football Academy gaat hij twee jaar aan de slag in Kaapstad. Vervolgens komt hij af en toe naar Amsterdam voor een stage en op zijn achttiende wordt het opleidingscontract omgezet in een definitieve verbintenis.