Ten Hag prijst 'individuele klasse' van Ajax: 'Geweldig schot, maar...'

Ten Hag prijst 'individuele klasse' van Ajax: 'Geweldig schot, maar...'

22-01-2017 15:40
13

FC Utrecht-trainer Erik Ten Hag is niet tevreden met het resultaat tegen Ajax, wél over het spel van zijn ploeg. In een kolkende Galgenwaard trokken de Amsterdammers pas laat in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe: 0-1.

"Laat ik zeggen dat ik teleurgesteld ben met het resultaat en dan met name hoe die tot stand kwam, maar over het spel ben ik erg tevreden", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "We hebben de beste kansen gehad. Als je ze creëert, moet je ze ook afmaken. Dat hebben we nagelaten, dat kan ik de ploeg verwijten. Maar het plan hebben we bijna tot in perfectie uitgevoerd, vind ik."

Ten Hag zegt dat Utrecht afgetroefd is door de 'individuele klasse' van Ajax. "Natuurlijk is het een geweldig schot, maar dat is de individuele kwaliteit", doelt Ten Hag op de fantastische goal van Lasse Schöne. "Ajax heeft vandaag laten zien dat ze een wedstrijd door individuele klasse naar zich toe kunnen trekken."

De manier waarop Utrecht speelt vraagt veel energie. Ten Hag krijgt de vraag of de doorgevoerde wissels gedwongen wissels waren. "Je weet dat als je tegen Ajax speelt, je veel tegen de bal moet werken. Intensief, beter in de samenwerking, meer lopen. Dat kost veel kracht. Maar we hadden al de kans om de wedstrijd te beslissen. Dan ga je wisselen, omdat ik een goede bank heb. Dan is het jammer dat dat niet goed uitpakt."