Update: 'Van Aanholt-transfer nog niet rond: Sunderland vreest voor problemen'

Update: 'Van Aanholt-transfer nog niet rond: Sunderland vreest voor problemen'

24-01-2017 20:44
4

Patrick van Aanholt staat voor een Premier League-transfer in de laatste week van de winterse transferperiode. Crystal Palace aast op de linksback van Sunderland.

Dat meldt The Sun zondag. Sunderland-manager David Moyes is publiekelijk op zoek naar een nieuwe linksback, waarmee een vertrek van Van Aanholt wordt ingeluid. De oud-speler van PSV, Chelsea en Vitesse is op weg naar Crystal Palace.

Sam Allardyce, manager van de nummer achttien van de Premier League, aast sinds zijn aanstelling een maand geleden al op Van Aanholt, zeker nu Carl Jenkinson van Arsenal niet komt. Met de mogelijke transfer van de vijfvoudig international is naar verluidt zo'n veertien miljoen euro gemoeid.

De concrete belangstelling van Crystal Palace voor Van Aanholt komt niet uit de lucht vallen, omdat Allardyce in het verleden met succes met hem samenwerkte bij Sunderland. De 26-jarige Nederlander stond ook op het lijstje van Swansea City.

Update 23 januari, 19.32 uur: De transfer van Patrick van Aanholt naar Crystal Palace is op een haar na rond. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian levert de Nederlandse linksback Sunderland zo'n 10,5 miljoen euro op. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 14 miljoen. Crystal Palace klopte in de zoektocht naar een linksback eerder onder meer aan bij Ben Davies (Tottenham Hotspur) en Patrice Evra (Juventus).

Update 24 januari, 20:41 uur: Het is volgens The Chronicle nog helemaal niet zeker dat Van Aanholt naar Crystal Palace verkast. Het Britse medium meldt dat Sunderland eerst een vervanger voor de linksback wil vinden, alvorens het bod van Palace wordt geaccepteerd. Sunderland wil niet in de penarie terechtkomen door Van Aanholt te vroeg te laten vertrekken.