In het kort: Fenerbahçe verslaat koploper, Atlético Madrid lijdt puntenverlies

22-01-2017 19:02

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Fenerbahçe boekt zege op koploper
Dick Advocaat en zijn Fenerbahçe hebben zondag een vitale overwinning geboekt op Istanbul Basaksehir. De koploper werd met 1-0 verslagen, dankzij een goal in de 28e minuut van Ozan Tufan. Jeremain Lens stond in de basis bij Fener, Robin van Persie viel in de slotfase in. Een kwartier voor tijd miste Fernandão de kans op 2-0: hij miste een strafschop. Fenerbahçe heeft nu vier punten minder dan lijstaanvoerder Basaksehir. Besiktas ligt één punt achter op de koploper van de Süper Lig.

Puntenverlies Atlético in Baskenland
Atlético Madrid heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Athletic Bilbao. Antoine Griezmann voorkwam een nederlaag voor de formatie van trainer Diego Simeone door in de tachtigste minuut voor de eindstand te tekenen. Na negentien gespeelde duels heeft Atlético al acht punten achterstand op koploper Real Madrid, dat bovendien een duel tegoed heeft. FC Barcelona komt zondagavond in actie: de nummer drie van de ranglijst gaat op bezoek bij Eibar.

Leicester dieper in de penarie
Leicester City moet zich zorgen gaan maken. De kampioen van Engeland ging zondagmiddag met 3-0 onderuit bij Southampton en staat angstig dicht bij de degradatiestreep. De treffers werden namens Southampton gemaakt door James Ward-Prowse, Jay Rodriguez en voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic. Door de nederlaag staat Leicester op een zorgwekkende vijftiende plek.

VVV beslist topper tegen MVV in blessuretijd
In de strijd om het kampioenschap heeft VVV-Venlo uitstekende zaken gedaan. In de topper tegen MVV trok de Limburgse ploeg de drie punten pas in de blessuretijd over de streep. Ralf Seuntjes kroonde zich in extremis tot de held van VVV. Door de zege is de voorsprong op nummer twee Jong Ajax zeven punten, maar de Amsterdammers komen maandag nog in actie.

Sevilla vergroot kampioenskansen
Sevilla is koploper Real Madrid tot één punt genaderd. De ploeg van Jorge Sampaoli boekte een uiterst belangrijke 3-4 zege op Osasuna. Dat ging niet gemakkelijk. Sevilla stond in de 65e minuut nog 2-1 achter, maar stond in de blessuretijd met 2-4 voor. Uiteindelijk werd het 3-4. Nummer drie Barcelona heeft vier punten minder dan Sevilla, maar komt later op zondag nog in actie.