Hoofdrol Van Ginkel in Eindhovens spektakelstuk: 'Afspraken? Ben ik niet voor'

Hoofdrol Van Ginkel in Eindhovens spektakelstuk: 'Afspraken? Ben ik niet voor'

22-01-2017 18:49
6

PSV mag nog altijd dromen van het landskampioenschap na een sensationele overwinning op sc Heerenveen. De nummer drie van de Eredivisie won zondagavond dankzij twee late treffers: 4-3. Goudhaantje Marco van Ginkel tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker. 

"Het ging over en weer. Die 2-3 van hun had ik ook niet verwacht. Die kwam uit het niets", aldus Van Ginkel voor de camera van FOX Sports, direct na de spectaculaire wedstrijd. "Na de 0-1 gooiden wij er passie in. Dan ben je veel beter. In de tweede helft kom je wéér achter. In de laatste vijf minuten gooi je weer die strijd erin. Dan kun je de wedstrijd ook winnen."

"Heerenveen begon goed. Wij waren aan het zoeken op het middenveld, hoe ze precies speelden. Hun buitenspelers komen vaak naar binnen. Na de 0-1 deden we het beter. Een soort powerplay? Ja. Zulke wedstrijden moet je ook winnen", vervolgde de middenvelder, nog altijd buiten adem. 

Zijn treffer in de 89e minuut bleek het startsein voor een daverend einde. "We pompten de ballen er meer in. Die bal kwam bij Siem de Jong terecht. Ik zag al dat hij hem niet op goal zou schieten en zou gaan passen. Ik kon hem er mooi inglijden."

Penalty's
Bij een stand van 2-2 miste Gaston Pereiro een strafschop. Tal van PSV'er hebben in de afgelopen anderhalf jaar gefaald. "Afspraken over strafschoppen? Daar ben ik nu nog niet voor", aldus Van Ginkel. "Gaston scoorde vorige keer. Nu mist hij hem op een belangrijk moment. Gelukkig win je die wedstrijd, anders was het een hele dure."

Lees ook: Knotsgek duel in Eindhoven: PSV wint na hattrick Reza en twee goals in extremis