Update: Milan keurt Ajax-doelwit na groots onthaal op vliegveld in Italië

Update: Milan keurt Ajax-doelwit na groots onthaal op vliegveld in Italië

23-01-2017 08:52
22

De transfersoap rond Gerard Deulofeu nadert zijn einde. Zondagavond arriveerde de Spaanse vleugelaanvaller van Everton in Milaan. Waarschijnlijk wordt hij maandag gepresenteerd door AC Milan. 

Afgelopen vrijdag dacht Milan al beet te hebben. Via de officiële kanalen maakte de Serie A-formatie bekend dat Deulofeu naar Italië zou verkassen. Op last van het verbaasde Everton werd dat bericht aangepast. Blijkbaar was de deal tussen de twee clubs nog niet helemaal in kannen en kruiken. Nu lijkt dat wél het geval te zijn. Via diverse media is te zien dat Deulofeu zondag is gearriveerd op Malpensa, een vliegveld in Milaan. De pers wachtte hem in groten getale op. 

Ook Ajax, dat op zoek is naar een extra vleugelaanvaller, was in de markt voor de oud-speler van FC Barcelona. De Amsterdammers zullen nu definitief op zoeken moeten naar een andere kandidaat. Volgens Italiaanse kranten gaat Milan Deulofeu éérst een halfjaar huren. Vervolgens heeft de nummer zeven van de Serie A in de zomer de optie om de dribbelaar definitief in te lijven. 

Update 23-01, 08.52 uur: De transfer van Deulofeu is zo goed als afgerond. De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio toonde namelijk beelden van de Spaanse voetballer, die arriveerde voor de medische keuring bij Milan.