'Groningen wil oud-Ajacied en mede-grootverdiener lozen tijdens schoonmaak'

'Groningen wil oud-Ajacied en mede-grootverdiener lozen tijdens schoonmaak'

23-01-2017 08:39
5

FC Groningen is volop bezig om overbodige spelers te lozen. De noorderlingen hebben Albert Rusnak verkocht, zijn al een heel eind met een transfer van Danny Hoesen en willen ook Martijn van der Laan en Hedwiges Maduro lozen.

De transfermarkt is nog negen dagen geopend, dus haast is geboden. Groningen ziet ook Hans Hateboer het liefst deze maand nog vertrekken, weet het Dagblad van het Noorden. Hij kan nu nog wat opleveren, aangezien de rechtsback een aflopend contract heeft en aankomende zomer gratis kan vertrekken. Zodoende wordt het een drukke laatste week op de transfermarkt.

Naast Hateboer wil Groningen ook oud-Ajacied Maduro snel lozen. Hij krijgt geen minuten meer. Datzelfde geldt voor Van der Laan, die eerder bij De Graafschap werd genoemd als versterking. Hoesen vervolgt zijn loopbaan bij San José Earthquakes in de Major League Soccer van de Verenigde Staten. Die competitie kan mogelijk ook uitkomst voor Maduro bieden.

'Hij heeft een mooie cv, een beetje handige zaakwaarnemer moet toch in staat zijn hem in de late herfst van zijn carrière nog ergens in de wereld bij een andere club onder te brengen', schrijft de krant. Maduro maakt tot uiterlijk 1 februari deel uit van de selectie van Ernest Faber. Hij drukt - samen met Van der Laan - met zijn salaris flink op de begroting.