Nijhuis tegen De Jong: 'Kan wel strafschop geven, maar dan moet je 'm wel maken'

Nijhuis tegen De Jong: 'Kan wel strafschop geven, maar dan moet je 'm wel maken'

23-01-2017 09:56
14

PSV en strafschoppen. Geen goede combinatie. Dat weet ook arbiter Bas Nijhuis, die de wedstrijd PSV - sc Heerenveen (4-3) leidde. Hij voorspelde afgelopen week als het ware dat de Eindhovenaren een strafschop zouden missen.

Luuk de Jong foeterde voorheen dat Nijhuis PSV strafschoppen onthield. Wat de arbiter antwoordde? "Na een wedstrijd gebeurt dat weleens, dat spelers op je afkomen", vertelt Nijhuis bij Bureau Sport. "Laatst had ik dat ook een keer met Luuk. Toen kwam hij op me af rennen en zei van: 'Bas, ik had een strafschop moeten hebben.' Dan zeg ik ook weleens terug tegen Luuk: 'Ik kan ze wel geven, maar dan moet je ze er ook wel in schieten'. Zo gaat dat contact."

Wedden

Meer odds

Opvallend is dat Nijhuis zondag wél een strafschop aan De Jong gaf, die door Gaston Pereiro werd gemist. Het interview vond plaats in aanloop naar het duel en in het vraaggesprek kwam ook een eventuele transfer van Nijhuis naar China aan bod. "China, nu? Op dit moment? Nog niet. Volgende week wel, ja. Hahaha", zegt Nijhuis, die weleens de Cristiano Ronaldo onder arbiters wordt genoemd. "Zo heb je al heel wat bijnamen gehad. Ik werd ook weleens Bonfire genoemd, naar het paard van Anky van Grunsven, vanwege mijn loopje. En nu Ronaldo. Nou ja, dan maar Ronaldo."