'Een grafrede. Als Memphis zo goed is, waarom stelt Mourinho hem dan niet op?'

'Een grafrede. Als Memphis zo goed is, waarom stelt Mourinho hem dan niet op?'

23-01-2017 10:34
3

Memphis Depay hoopt bij Olympique Lyon zijn in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in te blazen. Ook bij Studio Voetbal hoopt men op een goede doorstart.

Regi Blinker, zelf voormalig linksbuiten, vindt het goed dat Memphis weg is bij Manchester United, al is Lyon een flinke stap terug. "Maar het belangrijkste is dat de verhalen rond Depay weer over voetbal zullen gaan", aldus Blinker.

Wedden

Meer odds

Jose Mourinho was vrijdag, na het officiële vertrek van Memphis, opvallend positief. "Dat is eigenlijk een mooie grafrede", meent Co Adriaanse. "Over de doden niets dan goeds. Als hij zo goed is, zo professioneel is, waarom stelt Mourinho hem dan niet op?"

Pierre van Hooijdonk heeft bedenkingen bij de transfer. "Ik betwijfel of het echt de keuze is geweest van Memphis om naar Lyon te gaan", aldus de analist, die bijval krijgt van Blinker. "Laten we in ieder geval hopen dat hij het daar goed gaat doen, ook met het oog op het Nederlands elftal." Adriaanse: "Hij is na Arjen Robben in potentie nog altijd de beste aanvaller die we hebben."

Lees ook: Memphis maakt indruk en is nu al extra troef voor Lyon: 'Zoveel wilskracht'