Kerkhofjes wijzen volgende penaltynemer PSV aan: Geweldige voetballer

Kerkhofjes wijzen volgende penaltynemer PSV aan: "Geweldige voetballer"

23-01-2017 10:54
11

Willy en Rene van de Kerkhof zijn apetrots op PSV, dat zondag een 2-3 achterstand tegen sc Heerenveen in de slotminuten omboog naar een 4-3 overwinning. De broers vermaakten zich opperbest.

"We hadden de Efteling binnen, sprookjes worden toch bewaarheid", tekent Omroep Brabant op uit de mond van Willy, die samen met zijn broer spreekt van een fantastische wedstrijd. "PSV stond er gewoon weer, ondanks de tegenslag die ze kregen."

"Gaston Pereiro, Davy Pröpper en Marco van Ginkel namen PSV op sleeptouw. Heerenveen speelde goed, maar PSV had het geluk aan het einde. Ik vergelijk het een beetje met ruim twee jaar geleden toen PSV met 4-3 won van Feyenoord."

Willy noemt Van Ginkel, de maker van de belangrijke 3-3, de motor van het elftal. "Hij pakt op het juiste moment een bewuste gele kaart, hij legt vuur in de wedstrijd en dat motiveert ook de andere spelers. Het is een geweldige keuze dat Van Ginkel nu weer bij PSV is en het kan de ommekeer zijn voor dit elftal."

Ook het penaltysyndroom komt ter sprake. Zondag miste Pereiro vanaf elf meter. René: "Het is toch desastreus aan het worden. Hij schoot 'm zo slecht in. Misschien moet Zoet de penalty’s maar gaan nemen, hij heeft een vaste trap." Willy wijst Van Ginkel aan. "Ik denk dat hij zelfvertrouwen genoeg heeft en het is een geweldige voetballer."