Feyenoord consolideert gat van vijf punten: Het is ook lang geleden...

Feyenoord consolideert gat van vijf punten: "Het is ook lang geleden..."

23-01-2017 11:31
14

Jens Toornstra hoopt dat zijn ploeg de komende tijd rustig blijft en nog niet te veel aan de Coolsingel gaat denken. De middenvelder was afgelopen zaterdag tegen Willem II (1-0 winst) met het winnende doelpunt belangrijk voor Feyenoord, maar wil met beide benen op de grond blijven staan.

"Voor het publiek is het prachtig dat we vijf punten voor staan (op Ajax, red.)", zegt hij tegen De Telegraaf. "Maar er zijn nog vijftien wedstrijden te gaan in de competitie en dat is een flink aantal. Het is beter om gewoon rustig te blijven. Het is ook lang geleden dat we er in deze fase van het seizoen al zo goed voor stonden. Dat is geen garantie voor de titel en dus moeten we met z’n allen nog een paar maanden op een ongelooflijke manier de schouders eronder zetten."

Toornstra zag vorige week een documentaire over het laatste kampioenschap van de Rotterdammers. "Veel vergelijkingen met de ploeg van nu", zegt hij daarover. "Ook een ploeg met karakter, weinig uitgesproken vedetten en meerdere spelers die konden scoren." Feyenoord is bovendien nog in de race om de KNVB Beker. Aankomende donderdag speelt Toornstra met zijn ploeg de kwartfinale bij Vitesse. Het duel begint om 20.45 uur.