Chelsea-duo bezoekt Mason na schrikbarend nieuws: Lessen zijn geleerd

Chelsea-duo bezoekt Mason na schrikbarend nieuws: "Lessen zijn geleerd"

23-01-2017 13:17
1

Engeland werd zondag opgeschrikt door de horrorblessure van Ryan Mason, die in de competitiewedstrijd tussen Chelsea en Hull City een schedelbasisfractuur opliep. Door goed handelen van de medici is de middenvelder nu stabiel.

Het Engelse Headway, een instantie voor hoofdblessures, prijst de manier waarop de verzorgers van Chelsea en Hull ervoor zorgden dat Mason op het veld werd gestabiliseerd. De enkelvoudig international van Engeland verliet met een zuurstofmasker het veld, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar onderging hij een spoedoperatie.

"Ik was toevallig bij de wedstrijd en, hoewel het moeilijk was om naar te kijken, vond ik het bemoedigend hoe de speler werd geholpen", aldus Headway-baas Peter McCabe tegen The Daily Mail. "We zijn vaak kritisch geweest op de manier waarop men in het voetbal met hoofdblessures omgaat, maar dit was perfect. De lessen zijn geleerd."

Sinds het statement van Hull zondagavond is de situatie van Mason niet veranderd. Hij is buiten levensgevaar en stabiel, maar moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Gary Cahill, met wie Mason botste, en John Terry hebben namens Chelsea al een bezoek gebracht aan Mason.

Lees ook: Hull City bevestigt schedelbreuk Mason; toestand is 'stabiel'