Derde Deense spits wil Dolberg en Jörgensen achterna: 'Veel groter podium'

Derde Deense spits wil Dolberg en Jörgensen achterna: 'Veel groter podium'

23-01-2017 15:54
4

Nicolai Brock-Madsen hoopt dat hij in de voetsporen kan treden van zijn landgenoten Nicolai Jörgensen en Kasper Dolberg, die indruk maakten in de eerste seizoenshelft. Brock-Madsen maakt indruk na de winterstop, want hij scoorde al twee keer in twee duels.

De spits van PEC Zwolle ziet wel een belangrijk verschil. "Zij spelen weer op een veel groter podium", stelt hij in De Telegraaf. "Om Dolberg te zien opkomen en te zien wat hij nu doet, dat is mooi en dat heb ik hem vorige week na de wedstrijd tegen Ajax nog gezegd. Van Jörgensen wist ik dat hij hier ook zijn goals zou maken. Zeker in zo'n team waarin hij nu zit."

Brock-Madsen scoorde ook afgelopen weekeinde tegen ADO Den Haag. Hij is fitter dan voorheen. "Tegen ADO kreeg ik meer kansen dan in het hele seizoen tot nu toe. Ik ben geen Messi die de bal op de middenlijn oppikt en er vijf voorbij dribbelt. Ik moet de ballen krijgen zoals ik ze tegen ADO kreeg", besluit de Deen, die voor de winterstop geen enkel doelpunt maakte in de Eredivisie.