Update: 'Dreigende' Pastoor krijgt dezelfde schorsing na 'ongepast gedrag'

Update: 'Dreigende' Pastoor krijgt dezelfde schorsing na 'ongepast gedrag'

24-01-2017 12:19
4

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Alex Pastoor een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk gedaan. De Sparta-trainer zou zich zaterdag in het duel met AZ schuldig hebben gemaakt aan 'onbehoorlijk gedrag'.

Pastoor werd bij zijn terugkeer in Alkmaar in blessuretijd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Hij raakte geïrriteerd, nadat hij geen contact kon krijgen met de vierde official, verklaarde hij. "Het gaat om professioneel voetbal, niet om zomaar een dagje uit." De Rotterdammers waren even daarvoor op gelijke hoogte gekomen door een goal van invaller Mathias Pogba (1-1).

Volgens de KNVB uitte Pastoor 'dreigende of intimiderende taal in de richting van de vierde official', schrijft de voetbalbond op zijn website. Pastoor is niet akkoord gegaan met het voorstel van drie duels, waardoor de tuchtcommissie zich maandagavond over de zaak buigt. Mocht de straf blijven staan dan mist Pastoor het bekerduel met FC Volendam en het competitietreffen tegen Willem II.

Update 12.19 uur: Alex Pastoor wordt voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, uitgesloten door de tuchtcommissie van de KNVB. De trainer ging aanvankelijk in beroep tegen het schikkingsvoorstel, maar dat heeft niks uitgericht. De KNVB vindt dat Pastoor zich schuldig maakte aan 'onbehoorlijk gedrag door dreigende taal tegenover de vierde official te uiten'. Het is 'buitengewoon ongepast', oordeelt het orgaan. Pastoor kan ook tegen deze straf in beroep gaan.