Update: Twente krijgt groen licht van KNVB en mag Assaidi eindelijk inzetten

Update: Twente krijgt groen licht van KNVB en mag Assaidi eindelijk inzetten

25-01-2017 19:08
21

FC Twente hoopt zondag in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle eindelijk een beroep te kunnen doen op nieuwkomer Oussama Assaidi. De club gaat er vanuit dat de KNVB voorlopige vrijgave voor de rest van het seizoen verleent.

Assaidi tekende afgelopen winterstop een contract in Enschede, maar kon vooralsnog niet voor zijn nieuwe club uitkomen. Dat komt omdat Assaidi nog niet is vrijgegeven door zijn vorige club Al Ahli en de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten. FC Twente zat met de kwestie in de maag, maar stond volgens technisch directeur Jan van Halst machteloos. "We hadden eerder de FIFA in kunnen schakelen, maar dan had Al Ahli op zijn beurt ook weer in beroep kunnen gaan."

Wedden

Meer odds

"De kwestie had zich dan nog eens vier weken langer voortgesleept", vervolgt Van Halst in gesprek met Voetbal International. "Door bewust twee weken stil te zitten, hebben we de beroepsmogelijkheid eruit gehaald. Volgens de regels kan de KNVB nu een voorlopige vrijgave voor de rest van het seizoen voor de betreffende speler geven. Die aanvraag gaat zo snel mogelijk de deur uit."

Update 25/1 19.08: Oussama Assaidi mag eindelijk voetballen voor FC Twente. De KNVB heeft de Enschedese club woensdagavond laten weten dat de winterversterking in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (zondag) inzetbaar is. Als hij speelminuten krijgt van trainer René Hake, maakt Assaidi zijn officiële debuut voor Twente.