Klopp zegt hulp toe aan Gerrard na lang gespek: Prachtig nieuws voor het voetbal

Klopp zegt hulp toe aan Gerrard na lang gespek: "Prachtig nieuws voor het voetbal"

23-01-2017 23:43
1

Steven Gerrard kan rekenen op steun van Liverpool-manager Jürgen Klopp. Gerrard besloot vorige week om terug te keren bij zijn grote liefde. Bij Liverpool gaat hij ditmaal aan de slag als jeugdtrainer.

Hij zal ondersteund worden door Klopp. "We hebben een lang en goed gesprek gevoerd", zegt de Duitse manager tegen Sky Sports. "Ik heb gezegd dat ik alles zal doen om van hem de best mogelijke trainer te maken. Ik ben er klaar voor en heb er zin in." De langverwachte return van Gerrard liet de harten van Liverpool-fans harder bonzen. "Dit is de juiste optie op het juiste moment, voor iedereen", zei de Engelsman over zijn keuze.

"Het is goed dat hij bij ons aan de slag gaat in de jeugdopleiding", vindt Klopp. "Het trainersvak moet je leren. Als iemand als Steven bereid is om deze stap te zetten, is dat prachtig nieuws voor het voetbal. Als hij zijn ervaring als speler kan combineren met de dingen die hij nu gaat leren, gaat hij een prachtige toekomst tegemoet", aldus Klopp. Gerrard kwam als speler meer dan zevenhonderd keer in actie voor The Reds en vertrok in 2015 voor naar LA Galaxy voor een kort avontuur.