PSV'er naast wereldtoppers: 'Als dat niet zo was, speelde je niet bij PSV'

PSV'er naast wereldtoppers: 'Als dat niet zo was, speelde je niet bij PSV'

24-01-2017 07:18
9

Jeroen Zoet was tot zondag de doelman met de minste tegengoals in de zestien grootste Europese competities. SC Heerenveen-spits Reza Ghoochannejhad deed zijn schitterende statistieken deels de nek om, maar bij de keeper overheerst vreugde.

PSV kwam met de schrik vrij tegen de Friezen door twee goals in de slotminuten: 4-3. Bovendien staat Zoet met tien tegengoals in zestien optredens nog altijd tussen toppers als Manuel Neuer en Iker Casillas. "Zoiets is niet alleen een verdienste van mij, maar zeker ook van de jongens die voor me staan, tot aan Luuk de Jong aan toe", stelt de geboren Veendammer in De Telegraaf.

Zoet relativeeert de waarde van een mooi persoonlijk rapport. "Statistieken zijn leuk, maar het is niet iets waar ik me heel druk om maak. Niet toen ik er maar zeven tegen had en ook niet nu het er tien zijn. Ons doel is kampioen worden. Als dat niet lukt en ik heb wel fantastische statistieken, dan voelt dat als een grote smet. Ik heb liever mindere persoonlijke statistieken, maar wel de titel."

Waar PSV in de tegenvallende eerste seizoenshelft kon leunen op de defensie, was die tegen Heerenveen ineens kwetsbaar. "Als je aanvallend andere accenten legt en het als team iets anders gaat invullen, is het belangrijk dat je niet ineens veel meer kansen weggeeft en meer goals tegen krijgt. Dan schiet het qua totaalplaatje nog niet op", beseft de Oranje-international.

Dat Zoet is gegroeid staat echter vast. "Maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Als dat niet zo was, speelde je niet bij PSV, maar ergens anders."