Dit was de ochtend: PSV twijfelt over aankoop, Ajax kijkt rond in Engeland

Dit was de ochtend: PSV twijfelt over aankoop, Ajax kijkt rond in Engeland

24-01-2017 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Chelsea wil Ajax en Krul verlossen'
Tim Krul is één van de keepers die bij Chelsea in beeld is om de opvolger te worden van Asmir Begovic. Bournemouth heeft een bod uitgebracht op de Bosnische reservekeeper van de Premier League-koploper. Chelsea is bereid om mee te werken aan een deal, maar wil eerst een geschikte vervanger zoeken. Ondanks zijn teleurstellende avontuur bij Ajax zou Krul op het schaduwlijstje van The Blues staan. Krul mag volgens de regels van de FIFA naar een andere club verkassen, omdat hij nog geen minuut heeft gespeeld bij Ajax. (The Guardian)

'PSG gaat topclubs aftroeven: Guedes arriveert woensdag'
Paris Saint-Germain steekt naar alle waarschijnlijkheid een stokje voor de zeker lijkende transfer van Goncalo Guedes naar Manchester United. Technisch directeur Patrick Kluivert van de Franse topclub en zaakwaarnemer Jorge Mendes zouden inmiddels vruchtbare gesprekken hebben gehad over de beloftevolle Portugese aanvaller. Naar verluidt arriveert Guedes woensdag zelfs al in Parijs om de transfer af te ronden. (L'Équipe)

'Ajax en Koeman azen op Nederlandse jeugdinternational'
Ajax en Everton zouden interesse hebben in de twintigjarige jeugdinternational Anfernee Dijksteel. De middenvelder staat momenteel onder contract bij Charlton Athletic, dat het aflopende contract van Dijksteel graag wil verlengen. The Addicks hengelden Dijksteel vorig jaar op bijzondere wijze binnen. Charlton Athletic oefende tegen een team van de Nike Academy en was dermate onder de indruk van Dijksteel, waarna de jeugdinternational meteen mee terug naar The Valley kon. (The South London Press)

'Vertrokken Ajax-aanvaller lijkt razendsnel onderdak te vinden bij Stam'
Een ander jeugdig talent lijkt juist van Nederland naar Engeland te verhuizen. Het is zo goed als zeker dat Adham El Idrissi aan de slag gaat bij het Reading van manager Jaap Stam, al is het niet bekend of hij meteen een contract krijgt. De negentienjarige aanvaller liet vorige week zijn verbintenis met Ajax ontbinden vanwege een gebrek aan perspectief. Diverse blessures stonden zijn ontwikkeling in Amsterdam in de weg. (Reading Chronicle)

'Mitsen en maren bij PSV op transfermarkt'
Het is nog maar de vraag of PSV een nieuwe aanvaller haalt. Technisch manager Marcel Brands zou met veel mitsen en maren de transfermarkt afstruinen op zoek naar versterking voor de voorhoede. In het achterhoofd van de Eindhovenaren speelt namelijk het idee dat er met de terugkeer van Jürgen Locadia en Steven Bergwijn en de nieuwe rol voor Bart Ramselaar misschien toch genoeg smaken zijn. (Eindhovens Dagblad)