Update: 'Ajax en Lille zijn het eens over transfersom hoger dan 7 miljoen'

Update: 'Ajax en Lille zijn het eens over transfersom hoger dan 7 miljoen'

24-01-2017 13:17
52

Anwar El Ghazi staat op het punt om Ajax te verlaten voor Lille. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Hij vertrekt waarschijnlijk woensdag naar Frankrijk. Ajax is dichtbij een akkoord met de Noord-Franse club.

El Ghazi krijgt op woensdag de kans om alles in orde te maken met de Franse middenmoter Lille, die al langer in verband werd gebracht met de aanvaller. Hij knokte zich in de voorbije maanden knap terug bij Ajax en veroverde de laatste weken steevast een basisplek in het elftal van trainer Peter Bosz.

Met de trainer van Ajax lag hij eerder nog overhoop op een training. Vervolgens moest El Ghazi een maand vertoeven bij Jong Ajax, waar hij uitblonk. Na zijn terugkeer in het eerste werd de aanvaller al snel basisspeler onder Bosz, die krap in de buitenspelers zit.

Betrand Traoré is met Burkina Faso op de Afrika Cup. El Ghazi stond de afgelopen weken op de rechtervleugel en Amin Younes op links. Justin Kluivert maakte al de nodige minuten, omdat Bosz niet veel extra smaken heeft in de voorhoede.

Update 13.17: Volgens De Telegraaf zijn Ajax en Lille het al mondeling eens over de transfersom van El Ghazi. Het bedrag wat de club ontvangt is negen miljoen euro. Bovendien is er een dooverkooppercentage afgesproken die niet in de transfersom is opgenomen. Volgens De Telegraaf is het al 'weken wachten op papierwerk'.