Doorbraak voor Boilesen: Eerste in ruim twintig maanden tijd!

Doorbraak voor Boilesen: "Eerste in ruim twintig maanden tijd!"

24-01-2017 14:55
14

Nicolai Boilesen heeft voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd weer een wedstrijd gespeeld. De linksback mocht zaterdag 45 minuten meedoen tijdens de oefenwedstrijd van FC Kopenhagen tegen Halmstads BK.

"Het was mijn eerste wedstrijd in meer dan twintig maanden!", zegt Boilesen op de website van de club waar hij in augustus 2016 tekende na zijn vertrek bij Ajax. "Ik heb sinds 17 mei 2015 niet gespeeld, dus het was erg leuk. Ik denk dat het goed ging." Boilesen merkte nog wel dat zijn ploeggenoten aan hem moesten wennen. "Het was nieuw voor ons. Maar het ging prima en het belangrijkste is dat ik weer een paar minuten in de benen heb."

Boilesen kwam eerst door blessureleed en later door contractproblemen lang niet aan spelen toe bij Ajax. De Deen werd zelfs naar het tweede elftal teruggezet vanwege zijn aflopende verbintenis en het feit dat hij niet wilde verlengen. Boilesen aaste op een nieuw avontuur, het liefst bij een club in de Champions League, en vond in Kopenhagen in augustus zijn nieuwe werkgever.