Bosz en Ajax hebben penaltyprobleem: 'Een penalty moet erin, dit is dan te veel'

Bosz en Ajax hebben penaltyprobleem: 'Een penalty moet erin, dit is dan te veel'

24-01-2017 15:47
20

PSV kampt met een groot penaltyprobleem, maar ook bij Ajax is het nemen van een strafschop geen zekerheidje voor een doelpunt. Drie van de zeven penalty's dit seizoen werden gemist.

Ook afgelopen zondag miste Lasse Schöne vanaf elf meter tegen FC Utrecht. "Een penalty moet erin, punt", zegt trainer Peter Bosz tegen Ajax TV. "Maar we weten dat er altijd een keer gemist kan worden. Drie van de zeven? Dat is dan te veel. Dat is te veel."

Trainen op penalty's is volgens Bosz echter zo makkelijk nog niet. "Je kunt die druk toch niet nadoen, het is anders. De techniek hebben spelers, maar de druk is anders. Wij als staf kunnen alleen maar een speler aanwijzen die de bal er wel inschiet."

Ajax gaat binnenkort op verzoek van Marco van Basten op de training oefenen op shoot-outs, waarbij de speler naar de keeper moet dribbelen en proberen te scoren. De shoot-outs worden als alternatief gezien van penalty's. "Marco heeft ons gevraagd of we eens naar die mogelijkheid kunnen kijken en feedback kunnen geven. We hebben de kans nog niet gehad, maar we zullen gaan kijken hoe spelers erop gaan reageren. We hebben de exacte reglementen gekregen, laten we eerst maar kijken of we er feeling voor kunnen krijgen. Misschien zeggen de spelers wel: het is helemaal niets."