Sparta zwijnt tegen Jupiler League-club Volendam en is halve finalist

Sparta zwijnt tegen Jupiler League-club Volendam en is halve finalist

24-01-2017 23:28
6

Sparta Rotterdam heeft met pijn en moeite de halve finale van de KNVB Beker bereikt. Het rekende na een bloedstollende strafschoppenreeks af met FC Volendam, waarin vijf strafschoppen werden gemist. Rihairo Meulens miste de beslissende pingel.

Sparta-trainer Alex Pastoor was geschorst voor het treffen met de Volendammers, na zijn wangedrag tegenover de vierde official in het duel met AZ (1-1). De coach zat wel als toeschouwer op de tribune en zag dat Sparta in de eerste tien minuten domineerde. Ryan Sanusi probeerde het van afstand, maar vond Hobie Verhulst op zijn weg naar het doel.

Volendam beet iets later van zich af, al stond een paal een treffer van Joey Veerman in de weg. In de tweede helft was Volendam de bovenliggende partij tegen de eredivisionist. Via Kees Kwakman werd nogmaals het aluminium geraakt. Sparta gaf door toedoen van Paco van Moorsel een teken van leven en zorgde vlak voor tijd bijna voor de winnende. Hij schoot rakelings naast.

Verlengingen en strafschoppen
Een verlenging moest uitkomst bieden, ook al was Volendam de morele winnaar. In de eerste helft van de verlenging gebeurde niet heel veel voor beide doelen, maar Thomas Verhaar kreeg het in het tweede bedrijf op de heupen. Hij kwam van rechts naar binnen en schoot de 0-1 achter Verhulst in het Volendamse doel. Sparta kon echter nog geen minuut genieten van de openingsgoal.

Goudhaantje Veerman schoot de bal richting Bert Steltenpool, die van dichtbij de 1-1 maakte, tot vreugde van de aanwezige Davy Klaassen. Zo kreeg het bekerduel een knotsgek einde. Het leverde ook een strafschoppenreeks op, waarin routinier Michel Breuer miste namens Sparta. Ook Steltenpool faalde. Toen Van Kippersluis namens Volendam miste, leek het gedaan.

Mart Dijkstra schoot echter niet de winnende binnen voor Sparta. Het was daarna wachten op een misser, die kwam van de voet van Rihairo Meulens. Sparta sloeg wél toe en bereikte door een rake strafschop van Sherel Floranus de halve finale.