PSV wacht op Pereiro-doorbraak: 'Zelfs voor Arsenal en Tottenham'

PSV wacht op Pereiro-doorbraak: 'Zelfs voor Arsenal en Tottenham'

25-01-2017 07:29
9

De kenners zijn het erover eens: Gastón Pereiro (PSV) moet én kan beter. De Eindhovenaren trokken in de zomer van 2015 alle registers open om Pereiro te contracteren, maar anderhalf jaar later heeft de Uruguayaan zijn belofte nog altijd niet ingelost. 

Aad de Mos ziet de potentie van de Uruguayaan. "Hij kan pas echt stappen zetten bij PSV als hij onvoorwaardelijk vertrouwen krijgt en ook echt voelt. Die fase zou hij nu voorbij moeten zijn", aldus de analist in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De club heeft een tekort aan aanvallers en niemand hijgt hem in de nek. Hij speelt en de andere aanvallers zijn voor hem niet bedreigend."

Als vleugelaanvaller komt Pereiro in de ogen van De Mos niet tot zijn recht. "Ik blijf erbij dat het eigenlijk een nummer tien is. Als ik hem zou moeten verdedigen, dan zou ik rond de zestien veel schrik van hem hebben. In een ploeg die heel dominant speelt, zou hij beter tot zijn recht komen en ik denk dat hij zelfs voor Arsenal, en Tottenham een goede versterking zou kunnen zijn. PSV speelt toch vaak met de handrem erop en gaat pas los als het echt moet. Hoe leuk het dan kan worden, hebben we zondag gezien."