Southampton over twee duels te sterk voor Liverpool: Van Dijk in finale

Southampton over twee duels te sterk voor Liverpool: Van Dijk in finale

25-01-2017 22:53
3

Southampton heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de League Cup. Beide ontmoetingen met Liverpool werden met 1-0 gewonnen door de nummer elf van de Premier League.

Southampton, dat zonder de geblesseerde Virgil van Dijk aantrad, verdedigde een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Liverpool begon daarom fel aan de wedstrijd en nam het initiatief in handen. Daniel Sturridge en Roberto Firmino namen het doel van doelman Fraser Forster onder vuur, maar de doelman hield zijn doel schoon. Naarmate het duel vorderde kregen beide ploegen kansjes om de score te openen. Liverpool domineerde en was een aantal keer dichtbij de openingstreffer.

In de slotfase mocht Nederlander Georginio Wijnaldum nog invallen voor Phillippe Coutinho, maar de Oranje-international kon het verschil niet maken. Liverpool gooide er nog een slotoffensief uit, maar dat had niet het gewenste effect. Shane Long besliste het duel door in de 91ste minuut de enige treffer van het duel op het scorebord te zetten. Daardoor is Southampton de eerste League Cup-finalist van dit seizoen. De kans is groot dat Southampton Manchester United treft in de finale. De Red Devils wonnen de heenwedstrijd tegen Hull City met 2-0. De return wordt donderdagavond afgewerkt.

De kans is klein dat Van Dijk in actie kan komen in de finale, die 26 februari wordt afgewerkt op Wembley. Er wordt gevreesd voor maandenlange afwezigheid van de Nederlander. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie