Guidetti en Celta de Vigo gooien Real Madrid verrassend uit Copa del Rey

25-01-2017 23:06
6

De kwartfinale van de Copa del Rey is dit seizoen het eindstation van Real Madrid. Ook in de return bleek Celta de Vigo een onneembare horde: 2-2.

Het gelijkspel was voldoende voor Celta om door te bekeren naar de halve finale van de Copa del Rey. Vorige week won de ploeg van trainer Eduardo Berizzo met 1-2, toen in Madrid.

Kansen waren er genoeg voor Real, maar de twee missers van Cristiano Ronaldo binnen twee seconden waren symptomatisch voor de avond van de Madrilenen. Tot overmaat van ramp kwam het sterrenensemble op slag van rust op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van rechtsback Danilo, na een schot van basisspeler John Guidetti.

Ronaldo bracht de bezoekers uit Madrid in de tweede helft op gelijke hoogte met een fraaie vrije trap, maar Celta-Deen Daniel Wass maakte tien minuten voor tijd een einde aan de Madrileense illusies. Een gelijkmaker van Lucas Vasquez in blessuretijd kwam vervolgens te laat: 2-2.

Sinds de verbetering van de recordreeks wedstrijden zonder nederlaag, zit de klad er goed in bij Real Madrid. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen.