Bosz laat El Ghazi buiten selectie van Ajax: 'Daar is hij in zijn hoofd mee bezig'

Bosz laat El Ghazi buiten selectie van Ajax: 'Daar is hij in zijn hoofd mee bezig'

26-01-2017 13:56
20

Anwar El Ghazi is nog niet vertrokken naar Lille. Ajax-trainer Peter Bosz maakt duidelijk dat er zeer concrete interesse is, maar dat een transfer nog niet rond is. De coach liet hem in ieder geval niet meetrainen in aanloop naar het duel met ADO Den Haag. El Ghazi speelt ook niet mee.

"We wisten dat de interesse er was. Deze week is dat inderdaad heel concreet geworden", begint Bosz op de persconferentie van Ajax. "Hij is op dit moment daar druk mee bezig. Maar pas als de handtekeningen gezet zijn, is het definitief. Ik weet wel dat hij daar nu in zijn hoofd heel erg mee bezig is. Vandaar dat we hem vandaag ook niet hebben mee laten trainen."

Ajax heeft nog geen opvolger voor El Ghazi binnen. "Je kunt een hele hoop voorbereiden, maar het kan een dag later weer anders zijn. Iemand kan geblesseerd raken, noem maar op. Uiteraard is Ajax al ver voordat deze window aanbrak bezig met schaduwlijsten, contact te leggen met agenten", aldus Bosz. "Maar El Ghazi is nog niet weg."

"Op het moment dat hij met Lille tot overeenstemming komt en de clubs het eens worden, is hij pas weg. En anders niet. Als hij hier nog is na 1 februari, gaan we gewoon met hem aan de slag", verzekert de oefenmeester, die met Marc Overmars in contact staat over een eventuele opvolger van El Ghazi. "We hebben er iedere dag contact over, Marc en ik. We hebben gezegd dat we voor kwaliteit gaan en niet voor kwantiteit. Die speler moet de juiste zijn en anders gaan we niemand erbij halen."