Update: Grootverdiener heeft contract te pakken en verlost Twente van probleem

Update: Grootverdiener heeft contract te pakken en verlost Twente van probleem

30-01-2017 17:52
13

Een oplossing voor de uitzichtloze situatie van Shadrach Eghan bij FC Twente lijkt nabij. De grootverdiener van de Tukkers is op proef bij het Deense Vendsyssel FF, dat uitkomt op het tweede niveau van Denemarken.

De Ghanees probeert in Scandinavië een contract af te dwingen, melden RTV Oost en TC/Tubantia. Vendsyssel legde eerder Dario Tanda en Ninos Gouriye vast. Het tweetal heeft ook een verleden bij Twente.

Eghan heeft bij Twente een aflopend contract. De middenvelder heeft echter geen werkvergunning en kan daarom niet spelen voor de Enschedeërs. Een vertrek van Eghan komt Twente goed uit, want met zijn salaris drukt hij op de begroting.

Eerder verhuurde Twente Eghan vorig seizoen voor een half jaar aan Stabaek uit Noorwegen. In het seizoen 2013/14 was hij regelmatig basisspeler, maar dat was van korte duur. Sindsdien kwam Eghan mondjesmaat in actie voor Twente.

Update 30-01, 17.52 uur: FC Twente is verlost van Eghan, meldt TC/Tubantia. Hij gaat de rest van het seizoen op huurbasis aan de slag bij het Deense Vendsyssel. De grootverdiener met aflopend contract liep stage bij de club van het tweede niveau en heeft overtuigd. In Nederland kreeg hij geen werkvergunning, waardoor Eghan niet voor Twente mocht spelen. Ook Ninos Gouriye speelt nu voor Vendsyssel.