Zwaar teleurgestelde Kuyt: 'Vijf procent, dan zie je wat er gebeurt'

Zwaar teleurgestelde Kuyt: 'Vijf procent, dan zie je wat er gebeurt'

26-01-2017 22:50
19

Dirk Kuyt is zwaar teleurgesteld door de bekernederlaag van zijn Feyenoord bij Vitesse. Donderdagavond werd de Rotterdamse topclub in Arnhem uit de KNVB Beker geknikkerd: 2-0. Een gemiste kans, aldus de aanvoerder, die op de bank begon in de Gelredome. 

"Dit is zeer teleurstellend. Als je ziet welke ploegen over zijn gebleven was het reëel om de beker te winnen", zei Kuyt na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. Naast Vitesse plaatsten ook Sparta, AZ en SC Cambuur zich voor de halve finales. 

Waar het mis ging in Arnhem? "Ik denk dat we als ploeg te kort hebben geschoten. Vandaag was het vijf procent minder en dan zie je wat er gebeurt", stelt Kuyt. Over zijn plek op de bank was de routinier helder. "De trainer maakt weloverwogen keuzes. Zijn doel is om mij zoveel mogelijk fitte wedstrijden te laten spelen."

Feyenoord kan zich nu volledig gaan focussen op de Eredivisie. Zondag komt NEC op bezoek. "Ik wil gewoon historie schrijven. We hadden dit jaar kans op twee prijzen, nu blijft er eentje over. Verliezen hoort bij de sport. Wij gaan gewoon door. We weten wat we kunnen."