Bosz denkt weer aan andere positie Ziyech: 'Daar heel dun in onze spelers'

Bosz denkt weer aan andere positie Ziyech: 'Daar heel dun in onze spelers'

27-01-2017 08:43
15

Hakim Ziyech voelt zich goed bij Ajax. Als middenvelder heeft hij zijn draai gevonden, maar het leverde geen oproep voor het Marokkaanse elftal op. Ziyech was even boos. Hij volgt Marokko wel op de Afrika Cup.

"Met sommigen heb ik wel contact, ja. Maar niet heel veel, omdat je ze ook niet wilt storen, zeg maar", zegt Ziyech tegenover FOX Sports. "Ik ben enorm trots en blij dat ze de kwartfinale hebben gehaald. Nu is het zaak door te pakken en nog verder te komen. Voetbal is gek, hè? Als je van Ivoorkust kunt winnen, dan kan je denk ik ook van Egypte winnen."

Ziyech focust zich vooral op Ajax, waarvoor hij in twintig duels zevenmaal scoorde. "Ja, dat had ik wel verwacht. In het begin, in de eerste paar weken, had ik moeite met aanpassen. Maar daarna is het heel snel gegaan en wist ik me heel snel aan te passen. Vanaf welk moment? Ik denk vanaf het moment dat ik op het middenveld ging spelen."

Nu zit Ajax echter dun in de vleugelaanvallers. Is Ziyech een optie voor de flank? Trainer Peter Bosz geeft antwoord. "Het zijn uiteraard dingen waarover we nadenken, omdat we op de vleugels heel dun in onze spelers zitten", aldus de coach. "Ik vind dat hij daar kán spelen, anders had ik hem ook niet in die eerste wedstrijden daar neergezet om te wennen. Maar zijn beste positie is een middenveld-positie."