Van Basten: 'Ook de die-hard supporters van Utrecht zullen het begrijpen'

Van Basten: 'Ook de die-hard supporters van Utrecht zullen het begrijpen'

27-01-2017 10:19
11

Marco van Basten is blij met de videoscheidsrechter die deze week weer zijn opwachting maakte in het Nederlandse bekertoernooi. Vooral bij FC Utrecht - SC Cambuur was dat te merken.

Pol van Boekel draaide zijn besluit om een strafschop aan FC Utrecht te geven namelijk terug na te zijn geraadpleegd door de videoref. "Ik denk dat het heel positief is", reageert Van Basten, FIFA Chief Officer for Technical Development, tegen FOX Sports. "Uiteindelijk zag de scheidsrechter ook in dat hij geen juiste beslissing nam. Dat is wel iets, vind ik, wat nodig is, wat goed is. Waar iedereen vrede mee heeft."

"Het was dus een goede demonstratie. Het liet zien dat het helpt en dat het goed is", aldus Van Basten, die ook zag dat de verontwaardiging op de tribunes meeviel toen de strafschop toch nog werd ingetrokken. "Ik denk dat iedereen wel het gevoel heeft dat het wel een eerlijk resultaat moet zijn. Ook al ben je misschien een die-hard supporter van Utrecht...de meesten zullen het wel begrepen hebben."