Wang-betaling niet financiële redding voor ADO: Wat ons betreft een no-go

Wang-betaling niet financiële redding voor ADO: "Wat ons betreft een no-go"

27-01-2017 16:56
6

ADO Den Haag is voor even uit de financiële zorgen nu grootaandeelhouder Hui Wang aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan en 2,5 miljoen euro heeft overgemaakt naar de club. Daarmee is het vertrouwen echter niet hersteld, blijkt uit reacties uit de Haagse politiek.

"Ik zie hem nog altijd het liefste gaan. Want hij heeft nu weliswaar een probleem opgelost, maar dat probleem had hij zelf veroorzaakt", zegt Richard de Mos van Groep de Mos aan Omroep West. Elias van Hees van de PVV sluit zich daarbij aan. "Goed dat het geld er is, maar er is vooralsnog weinig reden om optimistisch Chinees nieuwjaar te gaan vieren. Want welke verandering bij ADO wil Wang hiervoor terug? Een Chinese directeur is wat ons betreft een no-go."

Wethouder Tom de Bruijn (D66) meent dat er niet te vroeg gejuicht moet worden. 'De financiële problemen van ADO zijn hiermee allerminst opgelost. Tevens staan de bestuurders van ADO voor een grote uitdaging de verhoudingen binnen de club weer op orde te brengen en het vertrouwen van veel sponsors en supporters terug te winnen', schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.