Willem II pakt drie punten door bekritiseerde wissel van Van de Looi

27-01-2017 21:52
6

Willem II heeft vrijdag op de valreep een overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Tom Haye schoot ver in blessuretijd de 3-2 binnen. Daardoor neemt Willem II op de ranglijst afstand van de Rotterdammers, die zich midweeks nog voor de halve finale van de KNVB Beker hadden geplaatst.

Coach Erwin van de Looi van Willem II probeerde het met Dico Koppers op de vleugel en dat betaalde zich na achttien minuten uit. Fran Sol kopte uit een voorzet van de linkspoot raak. Zakaria El Azzouzi maakte drie minuten later alweer gelijk met een bekeken schot, maar Willem II zocht toch met een voorsprong de kleedkamers op. Darryl Lachman scoorde knap, nadat doelman Roy Kortsmit de bal half had weggebokst.

Waar de teams in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, lukte in de rommelige tweede helft weinig. In een fase dat Sparta weinig klaarspeelde, viel echter wel de 2-2. Thomas Verhaar mikte in de 69e minuut raak uit een vrije trap. Hij passeerde Kostas Lamprou door de bal met links in de hoek te krullen. Michael Reiziger, die voor het eerst als coach op de bank zat van Sparta, leek nog even aanspraak te maken op meer, maar niets bleek minder waar.

Haye besliste het duel aan de andere kant. De invaller kreeg een fluitconcert te verwerken toen hij binnen de lijnen kwam voor spits Sol, maar het bleek een gouden zet van Van de Looi. De middenvelder schoot binnen na terugleggen van Erik Falkenburg, tot grote vreugde van zijn trainer.

Door de late zege heeft Willem het verschil met Sparta vergroot tot vier punten. Beide teams staan respectievelijk elfde en dertiende.