Vilhena: 'Dan telt de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord niet en zo hoort het'

Vilhena: 'Dan telt de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord niet en zo hoort het'

28-01-2017 07:33
4

Tonny Vilhena besloot afgelopen zomer tegen alle verwachtingen in om zijn contract bij Feyenoord te verlengen, een keuze waar de linkspoot tot op de dag van vandaag geen spijt van gekregen heeft. De middenvelder kon zodoende dicht bij zijn zieke moeder blijven.

"Ik kon al die onzekerheid over mijn toekomst er gewoon niet bij hebben", aldus Vilhena in een openhartig interview met het Algemeen Dagblad. "En achteraf was dat de beste beslissing, deze club zit in mijn hart. Ik speel bij Feyenoord alles, de trainers en mijn medespelers steunden mij in de zware periode. En als ik de afgelopen maanden ergens alleen in Italië of Engeland had gezeten, was ik niet gelukkig geweest. We zijn een hechte familie, willen er nu voor elkaar zijn. Bij elkaar zijn."

Vilhena denkt nog vaak terug aan 15 september, toen hij het winnende doelpunt maakte tijdens het met 1-0 gewonnen thuisduel met Manchester United. ''Mijn moeder lag die avond op bed, maar toen ik die bal erin schoot, kwam ze eruit. Ze was zo blij. Dat we dat als gezin nog samen mochten meemaken, was prachtig.'' Anderhalve maand later overleed Vilhena's moeder, maar de steun die de Feyenoorder vanuit de gehele voetbalwereld ontving heeft hem goed gedaan.

Onder andere Ajacied Hakim Ziyech maakte tijdens het duel met Celta de Vigo een gebaar om Vilhena en zijn familie een hart onder de riem te steken. "Een prachtig gebaar, dan telt de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord helemaal niet en zo hoort het.'' En ook vanuit het buitenland ontving Vilhena de nodige steun. "Op Old Trafford stapten José Mourinho en Paul Pogba naar mij toe om me te condoleren. Toch mooi.''