'AZ heeft beet: 23-jarige international wordt opvolger van Johansson'
Svensson (rechts) in duel met Julian Draxler

'AZ heeft beet: 23-jarige international wordt opvolger van Johansson'

AZ heeft Jonas Svensson op het oog als vervanger van Mattias Johansson. Er zou met Rosenborg, de werkgever van de Noorse verdediger, zelfs al bijna een akkoord bereikt zijn. Dat meldt AZ Fanpage zaterdag. 

De 23-jarige Svensson debuteerde in het seizoen 2008/09 bij het bescheiden Levanger FK. Sinds 2009 is hij in dienst van Rosenborg, de recordkampioen van Noorwegen. Hij heeft al ruim tweehonderd officiële duels op zijn naam staan. Tot op heden speelde Svensson vier interlands namens zijn vaderland. 

Rosenborg speelt zaterdag een competitiewedstrijd en Svensson ontbreekt in de wedstrijdselectie. Dat lijkt alles te maken te hebben met een aanstaande transfer naar Alkmaar. AZ heeft goede ervaringen met spelers van Rosenborg. Markus Henriksen werd in 2012 overgenomen van de topclubs. Hij ontwikkelde zich in Alkmaar tot een belangrijke, veelscorende middenvelder. 

In het AFAS Stadion moet Svensson zoals gezegd de opvolger worden van Johansson. De Zweedse back heeft een aflopend contract en gaf al diverse malen aan dat hij komende zomer op zoek wil gaan naar een nieuwe club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s