'Ik kan niet in z'n hoofd kijken, maar ik hoop dat Bosz me erbij neemt'

'Ik kan niet in z'n hoofd kijken, maar ik hoop dat Bosz me erbij neemt'

29-01-2017 19:09
1

Justin Kluivert bleek zondagmiddag een grote plaag voor de ADO Den Haag-defensie. De jonge Ajax-aanvaller (17) was vanaf de eerste minuut dreigend. En dat in zijn basisdebuut voor Ajax.

"Dit is heel mooi natuurlijk", opent Kluivert voor de camera van AT5. "Hier droomt ieder kind van. Die is voor mij uitgekomen. Het is voor de eerste keer erg goed bevallen. Aan het begin was ik wel zenuwachtig. Na een paar minuten was dat weg. Na een paar seconden." Kluivert maakte het de ADO-defensie vanaf de eerste minuut lastig met acties. "Je moet gewoon durven. Als je niet durft kun je de bal beter terugspelen. Je moet gewoon durven. Dat is het beste. Soms lukt het, soms niet."

Kluivert had misschien ook nog wel een penalty verdiend, maar arbiter Nijhuis dacht er anders over. "De scheids koos iets anders. Kan gebeuren. Ik dacht dat het er een was, maar de scheids niet, dus." Kluivert krijgt de vraag wat Peter Bosz nu gaat doen. Gaat de Ajax-trainer Kluivert overhevelen naar de eerste selectie? "Ik kan niet in z'n hoofd kijken, maar ik hoop dat hij me erbij neemt. Ik werk er hard voor op de training. Stap voor stap kom ik er wel."