Je moet niet denken dat we met hem een wonderkind binnen hebben gehaald

"Je moet niet denken dat we met hem een wonderkind binnen hebben gehaald"

29-01-2017 19:46
3

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel tempert de verwachtingen rond Martin Odegaard. De achttienjarige Noor startte in de noordelijke derby tegen FC Groningen opnieuw in de basis, maar ook hij kon geen potten breken.

"Je moet niet denken dat we met hem een wonderkind binnen hebben gehaald", aldus Streppel na afloop tegen Omrop Fryslan. "Hij speelde oké. Bij vlagen prima. Hij moet nog wel wat wennen aan zijn teamgenoten. Hij heeft nog wel wat tijd nodig. Maar dat riep ik een paar weken geleden ook, toen hij hier kwam."

De trainer van Heerenveen verwacht dan ook niet meteen wonderen van Odegaard. "Hij is jong en krijgt alle kansen om ook fouten te maken. We gaan nog wel plezier aan hem beleven. Hij is een goede speler. Maar niemand kan het alleen."

Genoten had Streppel in elk geval nauwelijks in de tegenvallende derby. "Je wilt graag mooi voetbal zien. Ik heb bij vlagen wel genoten, maar dat was meer van individuele hoogstandjes, dan van het voetbalspel zelf. Complimenten voor Groningen, die zo verdedigen. Goed verdedigen hoort ook bij voetbal. Maar dit is niet hoe wij willen spelen bij Heerenveen. Voetbal is gemaakt voor het publiek."